در باب جانمایی و لکه گذاری محل احداث بنا ، به جهت طراحی درب های  ورود و خروج مجزای پارکینگ های زیر زمین ، در طرفین متقارن ( در فاصله ی حد شمالی زمین تا بر بنای پست برق ) بر زمین ،
جانمایی دو باکس آسانسور در میانه ی کوریدر مابین دو باکس راه پله ، با فضای مکثی شکیل و درخور در روبروی درب آسانسورها . 

- طراحی پلان های مسکونی با الگوی 6 واحد شمالی و 6 واحد جنوبی 
- جهت ارتقاء پرایوسی واحد ها ، به جای استفاده از لابی به عنوان فضای تقسیم هر 6 واحد واقع درطرفین شرقی و غربی بنا ، با پراکندن ورودی واحد ها ، گرداگرد باکس راه پله و ایجاد هشتی های ورودی 
به فضاهای خصوصی کاراتری  جهت استفاده ی ساکنین رسیدیم .
 
- استفاده از فضا و مفهوم هشتی برای تمامی واحد ها ، ضمن شکستن دید درب های اصلی ( وهمچنین دید چشمی تعبیه شده روی درب ها ) به کوریدورهای دسترسی ، آمادگی روانی لازم را در هنگام ورود و خروج ساکنین واحد ها ( جهت مواجه با دنیای بیرون در هنگام خروج و یا بالعکس ) ، برای آنان ایجاد خواهد نمود . همچنین تعبیه ی حفاظی آهنی در ورودی هشتی ، ضمن کاربرد امنیتی ، فضای هشتی را برای هر واحد اختصاصی تر خواهد نمود . 
- تفکیک فضای هشتی با تغییر متریال و نورپردازی ، از مشاعات و کوریدورهای دسترسی ، جزو پیشنهادات طرح می باشد .
- ایجاد و خلق فضایی کاربردی به نام " لابی کثیف " برای رفع چالش قدیمی ایرانیان در آپارتمان ها ، و آن اختصاص فضایی معین و محدود جهت عملیات روزانه ی کفش پوشی و کفش درآوری ، به گونه ای که با اختصاص حدود 1.8 متر مربع ازفضای مکث ورودی به این عملیات مدام هر روزه ، و تحدید و مرز بندی آن با یک اختلاف سطح 10 سانتی متری ، و تعبیه ی یک کمد لباس و جاکفشی کاملا ارگونومیک مجاور این فضا ، هم فضای کاربردی و معنا داری خلق نموده ایم و هم معضل و چالشی ظریف اما مداوم را برای ساکنین مرتفع کرده ایم .
 
- طراحی و خلق فضایی چند منظوره و کاربردی براساس نیاز های روانشناختی و محیطی زندگی های آپارتمانی حال و آینده ، با نام " فضای زندگی یکپارچه " .
با توجه به متراژ کوجک واحد های برج ، جهت ارتقاء کیفیت زندگی روانی ساکنین ، با توجه به مدل تخمینی زندگی ساکنین این بنا ( که با احتمالی بالا اغلب شامل زوج های شاغل بدون فرزند وتک فرزند خواهند بود ) ، با ترکیب و تجمیع سه فضای اصلی نشیمن ، آشپزخانه و تراس  ، به فضای چندمنظوره و یکپارچه ای رسیدیم که اعضاء خانواده می توانند در اوقات حضورشان در خانه ، تعامل و ارتباطاتی صمیمی را در این فضای یکپارچه تجربه نمایند .
 
- تراس ها با طول تقریبی 5.8 متر و عرض 1.4 متر ، فضاییست کامل و کاربردی جهت گذران اوقات زندگی ، صرف غذا ، پخت و پز ( به ویژه جهت عملیات سرخ کردن و کباب ) و ایجاد فضایی سبز و فرح بخش توسط انواع گیاهان .
- ایده ی استفاده از پنجره های فولدینگ – اتوبوسی برای تراس ها ( ضمن جلوگیری از کاهش متراژ بنا با سبب ضریب دو سوم تراس ) ، همچنانکه که در فصول سرد تراس را کاملا قابل استفاده می نماید ، از نقطه نظر ماهیتی ، فضای تراس را به عنوان بخشی حیاتی ، پر استفاده و صمیمی در اذهان ساکنین تداعی خواهد نمود وحتی چه بسیار مهمانی های کوچک که بیشتر لحظاتشان در این فضای ویژه سپری خواهد شد .
- در طراحی کابینت ها ، به جهت حصول وسعت دید ، تنها در اضلاع شرقی و غربی آشپزخانه کابینت بالا در نظر گرفته شده .

- ایده ی " شکاف سبز"  در نمای غربی و شرقی :
ایجاد یک حجم منفی با عمق تقریبی 2 متر و عرض دهانه ی تقریبا 3 متر و طول دهانه ی تقریبی 40 متر ، مملو از گیاهان همیشه سبز و رونده ای که سر از حجم کلی بنا نیز بیرون تر آورده اند .


سیستم ها و مکانیزم هایی جهت اجرایی کردن طرح مورد تحلیل و بررسی قرارگرفته ، از جمله :

- سیستم آبیاری قطره ای ( ترجیحا اتوماتیک نوری ) و شبکه ی فاضلاب  فکر شده .
- ایجاد یک شبکه ی ظریف فلزی ( یا آلومینیومی ) ، با چشمه های متناسب جهت رشد و نمو گیاهان رونده روی آنها در دهانه ی شکاف سبز.
- تعبیه ی یک نردبام دکلی در یکی از دو فرورفتگی داخلی شکاف سبز و طبقاتی ازجنس همان شبکه های فلزی جهت دسترسی مسئول خدماتی . ( که سالانه بین 2 تا 4 بار ضرورت استفاده از آن جهت هرس گیاهان ، کودرسانی و رفع عیوب احتمالی پیش بینی می گردد )
- با توجه به ترنسپرنت بودن برگ گیاهان ، نور پردازی توسط اسپات لایت هایی در پشت این نمای سبز ، حجم سبز نورانی و جذابی را در شب برای بازدید کنندگان ایجاد خواهد نمود .
 
از کانسپت های اصلی در فرم دهی به حجم کلی نما ، ایجاد پوششی دو لایه ( از بتن و آجر لعابی فیروزه ای ) دورتادور حجم بنا ، به طوری که گویی داخل این پوسته ، نمای شمالی و جنوبی  قرارگرفته و نمای شرقی و غربی نمای خود پوسته است با بازشوهایی ( شامل شکاف سبز و ردیف پنچره های دو سوی آن ) روی سطح آن است .
برای طبقات از این ایده ی حجم سازی استفاده شد و برای قسمت همکف ، از همین ایده ، اما با چرخش 90 درجه ی حجم آن .
 
در ضمن استفاده کامل از آجر در نمای شمالی و جنوبی و داخل تراس ها و همچنین استفاده از آجرهای لعابی فیروزه ای رنگ به عنوان لایه ی نازکتر پوسته ی دو لایه ی مذکور ، زمانی که با نقوش و رنگبندی اسلیمی حاشیه ی شیشه های نمای غربی و شرقی ( شاید هم تمام شیشه های مورد استفاده در بنا مانند شیشه ی پنجره های فولدینگ ) ترکیب شوند ، می توان گفت تداعی نگاهی پست مدرن از حیث متریال و رنگ ، به ویژگیهای بنا افزوده خواهد شد .
 
برای نور پردازی نماهای شرقی و غربی ، استفاده از اسپات لایت هایی جهت پشت پوشش گیاهی شکاف سبزو تعبیه ی پروژکتوری قدرتمند و دارای تنظیمات زمانی ، بر روی سقف بنای درگاه ورودی ( جهت ایجاد احساس ارتفاع و بلندای برج در ناظر ) محوطه پیشنهاد می گردد .
 جهت نمای شمالی و جنوبی هم ، تعبیه ی منبع نوری در شکاف ما بین پوسته و تراس ها ، دور تا دور نما ، با تنظیمات نوسانی ای آهسته در شدت نور

برج مسکونی نگار​​​​​​​​​​​​​​

موقعیت : ایران.تهران.خ.دماوند.خاقانی
طراحی : استودیو دیدا

سال طراحی : 1394

عکسی از موقعیت پروژه :

تصاویر طراحی های انجام شده :

NEGAR RESIDENTIAL TOWER

LOCATION : IRAN.TEHRAN.DAMAVAND.AVE.KHAGHANI
DESIGN : DEEDA STUDIO
YEAR OF DESIGN : 2014

ARCHITECTURAL DESIGN

طراحی معماری ​​​​​​​

طراحی برج مسکونی نگار طراحی شده توسط استودیو معماری دیدآ
قسمت هاشور خورده - سایت پروژه ( استودیو معماری دیدآ )
سایت پروژه
طراحی برج مسکونی نگار - تراس ها با طول تقریبی 5.8 متر و عرض 1.4 متر ، فضاییست کامل و کاربردی جهت گذران اوقات زندگی ، صرف غذا ، پخت و پز ( به ویژه جهت عملیات سرخ کردن و کباب ) و ایجاد فضایی سبز و فرح بخش توسط انواع گیاهان . - ایده ی استفاده از پنجره های فولدینگ – اتوبوسی برای تراس ها ( ضمن جلوگیری از کاهش متراژ بنا با سبب ضریب دو سوم تراس ) ، همچنانکه که در فصول سرد تراس را کاملا قابل استفاده می نماید ، از نقطه نظر ماهیتی ، فضای تراس را به عنوان بخشی حیاتی ، پر استفاده و صمیمی در اذهان ساکنین تداعی خواهد نمود وحتی چه بسیار مهمانی های کوچک که بیشتر لحظاتشان در این فضای ویژه
پنجره های فولدینگ – اتوبوسی ( طراحی مجتمع مسکونی نگار ) - استودیو معماری دیدآ
نمای بتنی با پوشش گیاهی خاص ( استودیو معماری دیدآ )
نمای آجری برج مسکونی نگار ( استودیو معماری دیدآ )
نقشه برج مسکونی نگار - پلان برج مسکونی ( استودیو معماری دیدآ )- دانلود پلان مدولار
نقشه برج مسکونی نگار - طراحی برج مسکونی فوق مدرن در تهران - استودیو معماری دیدآ- دانلود پلان مدولار
نمای بتنی برج مسکونی نگار با پوشش گیاهی با طراحی خاص و ورودی بینظیر آن - وجود شیشه های رنگی در حاشیه پنجره های برج مسکونی نگار
طراحی برج مسکونی نگار - نمای آجری با شیشه های فولدینگ - اتوبوسی طراحی شده توسط استودیو معماری دیدآ

Designing residential plans with the 6 North-facing units and 6 South-facing
units pattern

Instead of creating a lobby in floors, dispersing the entrance of the units 
around the staircase box and creating complete privacy for the entrance of the units

Due to the small size of the units, we have arrived at a multifunctional and integrated space by combining and integrating the three main spaces (living room, kitchen, and terrace), and therefore family members can experience an effective and intimate interaction at the time they are present

Designing terraces with a length of 5.8 meters and a width of 1.4 meters to create a complete and functional space to spend time, study and cook food, as well as the use of folding – sliding windows that not only will make the terrace fully useable during the space

Creating a negative volume with a depth of 2 meters and width of 3 meters and to the height of the tower in the western and eastern facade , full of runner and evergreen plants