در باب جانمایی و لکه گذاری محل احداث بنا ، به جهت طراحی درب های ورود و خروج مجزای پارکینگ های زیر زمین ، در طرفین متقارن ( در فاصله ی حد شمالی زمین تا بر بنای پست برق ) بر زمین ،
جانمایی دو باکس آسانسور در میانه ی کوریدر مابین دو باکس راه پله ، با فضای مکثی شکیل و درخور در روبروی درب آسانسورها .
- طراحی پلان های مسکونی با الگوی 6 واحد شمالی و 6 واحد جنوبی
- جهت ارتقاء پرایوسی واحد ها ، به جای استفاده از لابی به عنوان فضای تقسیم هر 6 واحد واقع درطرفین شرقی و غربی بنا ، با پراکندن ورودی واحد ها ، گرداگرد باکس راه پله و ایجاد هشتی های ورودی
به فضاهای خصوصی کاراتری جهت استفاده ی ساکنین رسیدیم .
- استفاده از فضا و مفهوم هشتی برای تمامی واحد ها ، ضمن شکستن دید درب های اصلی ( وهمچنین دید چشمی تعبیه شده روی درب ها ) به کوریدورهای دسترسی ، آمادگی روانی لازم را در هنگام ورود و خروج ساکنین واحد ها ( جهت مواجه با دنیای بیرون در هنگام خروج و یا بالعکس ) ، برای آنان ایجاد خواهد نمود . همچنین تعبیه ی حفاظی آهنی در ورودی هشتی ، ضمن کاربرد امنیتی ، فضای هشتی را برای هر واحد اختصاصی تر خواهد نمود .
- تفکیک فضای هشتی با تغییر متریال و نورپردازی ، از مشاعات و کوریدورهای دسترسی ، جزو پیشنهادات طرح می باشد .
- ایجاد و خلق فضایی کاربردی به نام " لابی کثیف " برای رفع چالش قدیمی ایرانیان در آپارتمان ها ، و آن اختصاص فضایی معین و محدود جهت عملیات روزانه ی کفش پوشی و کفش درآوری ، به گونه ای که با اختصاص حدود 1.8 متر مربع ازفضای مکث ورودی به این عملیات مدام هر روزه ، و تحدید و مرز بندی آن با یک اختلاف سطح 10 سانتی متری ، و تعبیه ی یک کمد لباس و جاکفشی کاملا ارگونومیک مجاور این فضا ، هم فضای کاربردی و معنا داری خلق نموده ایم و هم معضل و چالشی ظریف اما مداوم را برای ساکنین مرتفع کرده ایم .
- طراحی و خلق فضایی چند منظوره و کاربردی براساس نیاز های روانشناختی و محیطی زندگی های آپارتمانی حال و آینده ، با نام " فضای زندگی یکپارچه " .
با توجه به متراژ کوجک واحد های برج ، جهت ارتقاء کیفیت زندگی روانی ساکنین ، با توجه به مدل تخمینی زندگی ساکنین این بنا ( که با احتمالی بالا اغلب شامل زوج های شاغل بدون فرزند وتک فرزند خواهند بود ) ، با ترکیب و تجمیع سه فضای اصلی نشیمن ، آشپزخانه و تراس ، به فضای چندمنظوره و یکپارچه ای رسیدیم که اعضاء خانواده می توانند در اوقات حضورشان در خانه ، تعامل و ارتباطاتی صمیمی را در این فضای یکپارچه تجربه نمایند .
- تراس ها با طول تقریبی 5.8 متر و عرض 1.4 متر ، فضاییست کامل و کاربردی جهت گذران اوقات زندگی ، صرف غذا ، پخت و پز ( به ویژه جهت عملیات سرخ کردن و کباب ) و ایجاد فضایی سبز و فرح بخش توسط انواع گیاهان .
- ایده ی استفاده از پنجره های فولدینگ – اتوبوسی برای تراس ها ( ضمن جلوگیری از کاهش متراژ بنا با سبب ضریب دو سوم تراس ) ، همچنانکه که در فصول سرد تراس را کاملا قابل استفاده می نماید ، از نقطه نظر ماهیتی ، فضای تراس را به عنوان بخشی حیاتی ، پر استفاده و صمیمی در اذهان ساکنین تداعی خواهد نمود وحتی چه بسیار مهمانی های کوچک که بیشتر لحظاتشان در این فضای ویژه سپری خواهد شد .
- در طراحی کابینت ها ، به جهت حصول وسعت دید ، تنها در اضلاع شرقی و غربی آشپزخانه کابینت بالا در نظر گرفته شده .
- ایده ی " شکاف سبز" در نمای غربی و شرقی :
ایجاد یک حجم منفی با عمق تقریبی 2 متر و عرض دهانه ی تقریبا 3 متر و طول دهانه ی تقریبی 40 متر ، مملو از گیاهان همیشه سبز و رونده ای که سر از حجم کلی بنا نیز بیرون تر آورده اند .
سیستم ها و مکانیزم هایی جهت اجرایی کردن طرح مورد تحلیل و بررسی قرارگرفته ، از جمله :
- سیستم آبیاری قطره ای ( ترجیحا اتوماتیک نوری ) و شبکه ی فاضلاب فکر شده .
- ایجاد یک شبکه ی ظریف فلزی ( یا آلومینیومی ) ، با چشمه های متناسب جهت رشد و نمو گیاهان رونده روی آنها در دهانه ی شکاف سبز.
- تعبیه ی یک نردبام دکلی در یکی از دو فرورفتگی داخلی شکاف سبز و طبقاتی ازجنس همان شبکه های فلزی جهت دسترسی مسئول خدماتی . ( که سالانه بین 2 تا 4 بار ضرورت استفاده از آن جهت هرس گیاهان ، کودرسانی و رفع عیوب احتمالی پیش بینی می گردد )
- با توجه به ترنسپرنت بودن برگ گیاهان ، نور پردازی توسط اسپات لایت هایی در پشت این نمای سبز ، حجم سبز نورانی و جذابی را در شب برای بازدید کنندگان ایجاد خواهد نمود .
از کانسپت های اصلی در فرم دهی به حجم کلی نما ، ایجاد پوششی دو لایه ( از بتن و آجر لعابی فیروزه ای ) دورتادور حجم بنا ، به طوری که گویی داخل این پوسته ، نمای شمالی و جنوبی قرارگرفته و نمای شرقی و غربی نمای خود پوسته است با بازشوهایی ( شامل شکاف سبز و ردیف پنچره های دو سوی آن ) روی سطح آن است .
برای طبقات از این ایده ی حجم سازی استفاده شد و برای قسمت همکف ، از همین ایده ، اما با چرخش 90 درجه ی حجم آن .
در ضمن استفاده کامل از آجر در نمای شمالی و جنوبی و داخل تراس ها و همچنین استفاده از آجرهای لعابی فیروزه ای رنگ به عنوان لایه ی نازکتر پوسته ی دو لایه ی مذکور ، زمانی که با نقوش و رنگبندی اسلیمی حاشیه ی شیشه های نمای غربی و شرقی ( شاید هم تمام شیشه های مورد استفاده در بنا مانند شیشه ی پنجره های فولدینگ ) ترکیب شوند ، می توان گفت تداعی نگاهی پست مدرن از حیث متریال و رنگ ، به ویژگیهای بنا افزوده خواهد شد .
برای نور پردازی نماهای شرقی و غربی ، استفاده از اسپات لایت هایی جهت پشت پوشش گیاهی شکاف سبزو تعبیه ی پروژکتوری قدرتمند و دارای تنظیمات زمانی ، بر روی سقف بنای درگاه ورودی ( جهت ایجاد احساس ارتفاع و بلندای برج در ناظر ) محوطه پیشنهاد می گردد .
جهت نمای شمالی و جنوبی هم ، تعبیه ی منبع نوری در شکاف ما بین پوسته و تراس ها ، دور تا دور نما ، با تنظیمات نوسانی ای آهسته در شدت نور